علل روشن نشدن کمپرسور کولر گازی

قطعات و یا قسمت‌هایی که در زیر لیست شده‌اند، عواملی هستند که در روشن نشدن کمپرسور کولر گازی غیر اینورتر می‌توانند نقش داشته باشند. هر مورد را بررسی و یا تست کنید تا مشکل مشخص شود.

بیشترین احتمالات کار نکردن کمپرسور کولر گازی

علل مختلفی باعث کار نکردن کمپرسور غیر اینورتر می‌شوند که در زیر به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد. هرکدام از این عوامل می‌توانند در روشن نشدن کمپرسور نقش داشته باشند.

اورلود کمپرسور کولر گازی

کمپرسور اگر بیش از حد جریان برق مصرف کند، یا فشار گاز مبرد کولر گازی کم باشد و یا با کثیف شدن شبکه‌های کندانسور واحد خارجی کولر گازی، بیش از حد کمپرسور گرم شود، قطعه‌ای که در داخل کمپرسور قرار دارد و به نام اورلود شناخته می‌شود، جریان برق را قطع کرده و از کمپرسور محافظت می‌کند.

برای تعیین این که آیا کمپرسور در حالت اورلود قرار گرفته و یا سوخته است، از مولتی‌متر استفاده کنید و پیوستگی مدار داخلی آن را چک کنید. با قطع کردن فیوز برق ورودی، اگر کمپرسور اورلود شده باشد، بعد از چند ساعت کمپرسور خنک شده و دوباره روشن خواهد شد. عوامل اورلود شدن را برطرف کنید و در صورتی که بعد از خنک شدن روشن نشود موارد دیگر را بررسی کنید.

خازن راه‌انداز کمپرسور

خازن به کمپرسور متصل می‌شود. اگر خازن دچار سوختگی شود، کمپرسور راه‌اندازی نخواهد شد. برای مشخص کردن این که آیا خازن خراب است، از یک مولتی‌متر برای آزمایش آن استفاده کنید. اگر خازن عملکرد مناسبی نداشته باشد، آن را تعویض کنید. می‌توانید نکاتی در مورد خازن کولرگازی را در مقاله‌های چگونگی تشخیص مشکل خازن کولر گازی و یا نحوه تشخیص عیب و تعمیر خازن کولر گازی مطالعه کنید.

  چرا ترموستات کولر گازی داکت اسپلیت کار نمی‌کند؟

بررسی سیم‌های کمپرسور

سیم‌های کمپرسور جریان برق زیادی را از خود عبور می‌دهند. در اثر کارکرد، شل بودن اتصالات و گرم شدن، تغییراتی پیدا می‌کنند. فیش‌های متصل کننده این سیم‌ها به کمپرسور کولر گازی در بعضی مواقع در اثر عوامل مختلف شل شده و باعث گرمای زیادی در این محل می‌شوند که منجر به سوختن سیم‌ها شده و جریان برق کافی به کمپرسور نرسیده و روشن نخواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه تغییری در این سیم‌ها آنها را تعویض کنید. همیشه از سیم‌ها و فیش‌های مناسب استفاده کنید، تا برق کافی به کمپرسور برسد.

رله (کنتاکتور) فرمان کمپرسور کولر گازی

رله‌های مختلف فرمان، ولتاژ بسیاری از اجزای کولر گازی را تامین می‌کنند. اگر رله معیوب باشد، نمی‌تواند ولتاژ مناسب به کمپرسور بفرستد. قبل از جایگزین کردن برد کنترل، رله را بررسی کنید. در بسیاری از مواقع رله‌ها به خاطر عبور جریان زیاد خراب می‌شوند. با استفاده از مولتی‌متر کنتاکتور کمپرسور را چک کنید، در زمانی که وصل می‌شود و جریان به پایه‌های آن می‌رسد یک صدای کلیک باید شنیده شده و جریان برقرار شود، در غیر این صورت آن را تعویض کنید.

کنتاکتورها دارای یک سیم‌پیچ برای اتصال پلاتین‌ها هستند. اگر کنتاکتور بعد از اتصال برق هیچ عکس‌العملی نشان نمی‌دهد و مولتی‌متر پیوستگی سیم‌پیچ داخلی را نشان نمی‌دهد، رله فرمان (کنتاکتور) باید تعویض شود.

کولر گازی‌هایی که ظرفیت کمی دارند، رله راه‌انداز کمپرسور در برد الکترونیکی موجود در پنل قرار دارد و در انواع با ظرفیت بالا که برق ورودی به واحد خارجی کولر گازی وارد می‌شود، این رله در واحد خارجی نصب شده است. در زمان بررسی این رله (کنتاکتور)، سعی کنید پلاتین‌هایی که برق را متصل می‌کنند را هم بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه آثار سوختگی آن را تعویض کنید.

  کولر گازی هوشمند کریر در نمایشگاه CE2018

اشکال در برد کنترل و اجرا نشدن فرمان‌های کنترل دما

برد الکترونیکی داخل پنل، فرمان‌های لازم را اجرا کرده و ولتاژ مورد نیاز فن و کمپرسور واحد خارجی کولر گازی و پنل را تامین می‌کند. اگر برد کنترل معیوب باشد، ممکن است فرمان مناسب را اجرا نکند و نتواند باعث تامین ولتاژ به کمپرسور شود. در ابتدا برد الکترونیکی را بررسی کنید و از عدم آثار سوختگی در قطعات و برد مطمئن شوید. فیش‌هایی که سیم‌های مختلف را به برد متصل می‌کنند را هم بررسی کنید و از محکم بودن آنها مطمئن شوید.

اشکالات در برد کنترل بدون وسایل مخصوص تشخیص داده نخواهند شد. قبل از تعویض برد کنترل، قطعات دیگر، به خصوص فشار گاز کمپرسور، خازن و خود کمپرسور و موارد دیگر را چک کنید. اگر مطمئن هستید که تمام اجزای دیگر درست کار می‌کنند و برد کنترل خراب شده است، در برخی از مواقع امکان تعمیر برد وجود دارد، در غیر این صورت آن را تعویض کنید.

در صورتی که برد الکترونیکی مخصوص مدل کولر گازی در بازار موجود نباشد، می‌توان از بردهای همه کاره استفاده کرد.

خراب شدن کمپرسور

خود کمپرسور ممکن است خراب شود. با این حال، معمولا کمپرسور به راحتی خراب نمی‌شود. قبل از جایگزین کردن کمپرسور، دقت کنید که بیشتر قطعات معیوب، به خصوص اورلود شدن و خازن کمپرسور را چک کنید. می‌توانید با استفاده از مولتی‌متر از اتصال نداشتن سیم‌های داخلی با بدنه مطمئن شوید. با استفاده از اهم‌متر می‌توانید سیم‌پیچ‌های داخلی را چک کنید. اگر کمپرسور بیش از حد داغ است، فیوز برق کولر گازی را قطع کنید و اجازه دهید تا کمپرسور خنک شود. بعد از چند ساعت دوباره تست کنید و اگر کمپرسور معیوب است، از یک تکنسین برای تعویض آن کمک بگیرید.

  روش‌هایی برای بهبود کارایی کولر گازی و صرفه‌جویی در هزینه آن

محل قرارگیری سنسور دمای محیط

محل قرار گیری سنسور کنترل دمای محیط برای تعیین دمای درست بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که از جای خود خارج شده باشد نمی‌تواند دما را به خوبی تشخیص دهد و در بعضی شرایط با تشخیص نامناسب دمای محیط و با فرمان اشتباه، باعث روشن نشدن کمپرسور می‌شود. البته این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که کولر روشن بوده باشد و سنسور بیش از حد سرد شده باشد.

خرابی سنسور دمای محیط (رزیستور)

رزیستور یک سنسور متصل به برد کنترل کولر گازی است که دمای هوای محیط را تشخیص می‌دهد. اگر رزیستور دارای پیوستگی نیست، می‌تواند از روشن شدن کمپرسور جلوگیری کند. برای مشخص کردن این که رزیستور معیوب است، از یک مولتی‌متر برای تست کردن آن استفاده کنید. اگر رزیستور دارای پیوستگی نیست، آن را تعویض کنید. با گرم و یا سرد شدن رزیستور، مقاومت آن باید تغییر کند.

در برخی از مواقع مقاومت تغییر می‌کند، اما در دامنه مورد نظر نیست که در این حالت نیز باید این قطعه تعویض شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *