کولر گازی داکت اسپلیت روشن نمی‌شود و یا سرما ندارد

اگر کولر گازی‌های داکت اسپلیت روشن نمی‌شوند، عوامل مختلفی می‌توانند نقش داشته باشند باید موارد زیر را بررسی کنید.

تست برق ورودی کولر گازی‌های داکت اسپلیت

برق ورودی اصلی را چک کنید، معمولا در کولر گازی‌های داکت اسپلیت برق ورودی به واحد خارجی متصل شده و از آنجا به وسیله سیم‌های رابط به پنل می‌رسد. دقت کنید فیوز برق ورودی وصل باشد، اگر برق به پنل کولر گازی می‌رسد، شما باید برد الکترونیکی پنل را چک کنید. بر روی برد، یک فیوز وجود دارد، اگر سوخته بود آن را تعویض کرده و دوباره اقدام به روشن کردن کولر کنید. دقت کنید برق دارای ولتاژ ۲۲۰ ولت باشد، در صورت ولتاژ پایین کولر روشن نخواهد شد.

در کولرهای گازی داکت اسپلیت، کنترل به وسیله یک کابل به پنل متصل می‌شود دقت کنید فیش‌های کابل اتصال مناسبی داشته باشند. در بعضی از مواقع اتصال کابل ضعیف شده و نمی‌تواند به درستی برق را به کنترل برساند و یا فرامین کنترل را به پنل منتقل کند، به وسیله مولتی متر کابل را امتحان کنید. در بعضی از مواقع دکمه‌های کنترل خراب می‌شوند و اتصال برقرار نمی‌کنند و کولر هیچ عکس‌العملی ندارد، تعمیر دکمه‌های کنترل باید به وسیله افراد متخصص در زمینه الکترونیک انجام شود.

بررسی واحد خارجی

در حالتی دیگر برق به پنل می‌رسد و پنل روشن می‌شود ولی کولر گازی داکت اسپلیت سرما ندارد. در این مواقع باید چند عامل را بررسی کنید، واحد خارجی را چک کنید، فن و یا کمپرسور را چک کنید اگر روشن هستند و کولر سرما ندارد باید گاز مبرد و فشار آن را اندازه‌گیری کنید. در برخی از مواقع و در اثر وجود نشتی مقدار گاز مبرد در کولر کم می‌شود و کولر توان کافی برای خنک کردن محیط را ندارد. در این حالت باید از یک تکنسین کمک بگیرید.

  کولر گازی اینورتر هوشمند چیست؟

اگر فن و یا کمرسور در واحد خارجی کار نکند کولر نمی‌تواند محیط را خنک کند. اگر فن روشن نمی‌شود، بررسی کنید که برق به آن می‌رسد یا نه. اگر برق به موتور فن متصل است و فن شروع به حرکت نکند، مشکل می‌تواند از خازن راه‌انداز فن واحد خارجی باشد. در حالت دیگر ممکن است کمپرسور کار نکند که به عوامل مختلفی بستگی دارد. اول از همه برق باید به طرز صحیح به کمپرسور برسد، بررسی کنید سیم‌های کمپرسور آثار سوختگی بر روی خود نداشته باشند.

سیم‌ها ممکن است در اثر عوامل مختلف تحت فشار بیش از حد قرار بگیرند و توانایی خود را از دست بدهند. در مرحله بعد خازن کمپرسور را چک کنید، نباید هیچ تغییر شکلی داشته باشد و یا هیچ مایعی از آن به بیرون نشت نکرده باشد. سیم‌های متصل شده به خازن را چک کنید نباید هیچ آثار سوختگی داشته باشند. با استفاده از مولتی متر می‌توانید از سالم بودن آن مطمئن شوید.

تست کمپرسور کولر گازی و پیدا کردن پایه‌های آن

اگر تمام موارد سالم بود به سراغ کمپرسور بروید دقت کنید بدنه کمپرسور خنک باشد. در صورتی که کمپرسور گرم شود کلید داخلی اورلود عمل کرده و اتصال فیش متشرک را قطع می‌کند. اگر کمپرسور خنک بود با استفاده از مولتی متر اتصال هر کدام از فیش‌ها با بدنه را چک کنید، هیچ کدام از فیش‌ها نباید با بدنه اتصال داشته باشند. در صورت اتصال هر کدام از فیش‌ها با بدنه، کمپرسور سوخته و باید تعویض شود.

بر روی کمپرسور سه عدد فیش وجود دارد که به نام‌های، استارت (S)، راننینگ (R) و مشترک (C) هستند. مولتی متر را بر روی حالت اندازه‌گیری اهم بگذارید و مقاومت پایه‌ها را بررسی کنید. بین پایه مشترک و راننینگ باید مقاومتی در حدود ۱٫۶ اهم باشد و بین پایه‌های مشترک و استارت در حدود ۳٫۲ اهم و بین پایه‌های استارت و راننینگ در حدود ۴٫۸ اهم که تقریبا دارای مقاومتی برابر با مجموع مقاومت‌های پایه‌های استارت، مشترک و راننینگ خواهد بود.

  8 اشتباه که ممکن است در هنگام استفاده از کولر گازی انجام دهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *