دانستن عملکرد ریموت کنترل کولر گازی به شما کمک میکند در مصرف برق صرفهجویی کنید و با کارکرد مناسب، کولر دیرتر خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا کند. به وسیله کنترل میتوانید تنظیمات مختلف را برای شرایط متفاوت اعمال کنید. هر کدام از کولر گازیها ممکن است کنترل متفاوتی داشته باشند، به عنوان مثال، در کولر گازی داکت اسپلیت کنترل به وسیله سیم به پنل متصل میشود، ولی در اکثر آنها دکمههایی وجود دارند که دارای عملکرد مشابهی هستند.
کنترل کولر گازیهای داکت اسپلیت معمولا به دیوار نصب میشود و به وسیله سیم به پنل متصل است و برخی از آنها دارای ترموستات داخلی نیز هستند، اما انواع دیگر کولر گازی کنترل بیسیم دارند و این کنترلها با استفاده از امواج مادون قرمز با پنل کولر ارتباط برقرار میکنند. به روشهای مختلفی میتوان کنترل را تست کرد که یک راه ساده آن در زیر آورده شده است.
تست کنترل کولر گازی با دوربین گوشی موبایل
میتوان با استفاده از دوربین موبایل، انواع ریموت کنترل از راهدور را امتحان کرد و از سالم بودن دکمههای آنها مطمئن شد. کنترل را در مقابل دوربین موبایل قرار دهید، به صورتی که جلوی کنترل در روبروی دوربین گوشی باشد و دکمهای را فشار دهید. در صورتی که سالم باشد، باید در صفحه نمایشگر موبایل، نور دیود مادون قرمز دیده شود. در صورت روشن نشدن چراغ، اگر هیچ کدام از دکمهها عمل نمیکند، یا باتری تمام شده و یا کنترل خراب است، اگر بعضی از دکمهها کار نمیکنند و یا به سختی عمل میکنند، آن دکمهها خراب هستند. بعضی از مواقع میتوان آنها را تعمیر کرد، در غیر این صورت باید کنترل تعویض شود.
اگر دکمههای کنترل به سختی کار میکنند و یا باید کنترل را نزدیک کولر گازی کنید تا فرامین منتقل شوند، احتمال تمام شدن باتریهای آن زیاد است. باتریهای کنترل را بررسی کنید که تمام نشده باشند. فشار دادن با فشار زیاد کلیدها، باعث خرابی آنها میشود. کنترلهای همه کارهای را نیز میتوان در بازار پیدا کرد که در صورت پیدا نشدن کنترل اصلی کولر گازی، میتوان از آنها استفاده کرد.
باید توجه داشته باشید که اگر تصمیم دارید زمان زیادی از کنترل استفاده نکنید، باتریها را از کنترل خارج کنید. باتریها اگر زمان زیادی در وسایل بمانند، احتمال سولفاته شدن آنها بالا میرود.
دکمههای پرکاربرد در کنترل کولر گازی
معمولا در کنترل کولرهای گازی دکمههای مشترکی وجود دارند که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد. برخی از آنها کاربرد بیشتری دارند و بعضی از آنها برای استفاده بهینه مورد استفاده قرار میگیرند.
دکمه روشن / خاموش کنترل کولر گازی
این دکمه برای روشن و خاموش کردن کولر استفاده میشود.
دکمه تغییر حالت (Mode)
یکی از دکمههای اصلی در هر کولر گازی است و به وسیله آن میتوان حالتهای مختلف را تنظیم کرد. البته در کولرهایی که فقط سرد هستند، حالت گرم وجود ندارد. زمانی که تصمیم دارید کولر را روشن کنید، باید به وضعیتی که کنترل نشان میدهد دقت کنید.
۱٫ سرد
در تابستان با قرار دادن کولر در این وضعیت، کمپرسور روشن شده و گاز فرئون در لولهها جریان پیدا میکند. گاز که به وسیله کمپرسور به حالت مایع درآمده و در شبکههای کندانسور دمای آن کم شده، به وسیله لوله کوچکتر از واحد خارجی به سمت پنل حرکت میکند و با تبدیل شدن به گاز، دمای هوای محیط که به وسیله فن پنل از روی شبکه اواپراتور عبور میکند را کاهش میدهد. همیشه در روزهای گرم، همواره کولر را در این حالت قرار دهید. زمانی که کولر در حالت سرد قرار دارد، علاوه بر خنک شدن محیط، رطوبت نیز از هوا گرفته میشود. در روزهای گرم، کولر را در حالت سرد قرار دهید و دمای تنظیم شده و شدت باد را با توجه به دمای هوا، تغییر دهید.
۲٫ رطوبتگیر
با قرار دادن کولر در حالت رطوبتگیر، فن در پنل با دور کم حرکت میکند و با روشن شدن کمپرسور لولههای شبکه اواپراتور پنل خنک شده و باعث خارج شدن رطوبت از هوا میشود. این حالت برای مواقعی مناسب است که دمای هوا خیلی گرم نیست ولی محیط دارای رطوبت بالایی است. در حالت رطوبتگیر، فن داخل پنل با سرعت پایین میچرخد.
۳٫ فن
در حالت فن، فقط فن داخل پنل روشن شده و کمپرسور و پروانه فن در واحد خارجی روشن نمیشوند. در بعضی از روزهای سال فقط جریان پیدا کردن هوا برای خنک شدن کافی خواهد بود که با قرار دادن کولر در حالت فن علاوه بر جریان پیدا کردن هوا و ایجاد کمی خنکی، هوا نیز به خاطر رد شدن از فیلترهای پنل، تمیزتر خواهد شد.
۴٫ گرم
در برخی از کولر گازیها، یک شیر برقی وجود دارد که با تغییر جهت جریان گاز باعث گرم شدن محیط داخل میشوند. گاز پر فشار که به صورت مایع درآمده، به جای رفتن به سمت لولههای شبکه کندانسور در واحد خارجی به سمت لولههای شبکه اواپراتور پنل میرود و گرمای خود را در محیط داخل از دست میدهد که باعث گرم شدن محیط میشود.
در حالت گرما، ابتدا کندانسور روشن شده و گاز گرم را به سمت پنل منتقل میکند و بعد از گرم شدن لولههای پنل، فن روشن میشود. پروانه فن کندانسور در حالت گرما در بعضی از مدلها به طور دائم روشن نیست و در صورتی که دمای کندانسور زیاد پایین برود خاموش میشود و اتوماتیک میکند که این حالت طبیعی است. در حالت گرما، کولر گازی حساسیت بیشتری دارد و در صورتی که اندکی گاز فرئون کمتر از اندازه استاندارد باشد، کولر گرمای خوبی نخواهد داشت و یا روشن و خاموش شدن فن در پنل داخلی به دفعات بیشتری اتفاق میافتد.
۵٫ اتوماتیک
در این حالت در صورتی که دمای تنظیم شده از دمای هوا بیشتر باشد کولر در حالت گرما روشن میشود و اگر دمای تنظیم شده کمتر از دمای محیط باشد بر روی سرما روشن میشود.
دکمه تغییر سرعت فن
میزان شدت باد پنل را میتوانید به وسیله این دکمه در کنترل کولر گازی تنظیم کنید. شدت جریان باد معمولا به چهار حالت مختلف قابل تنظیم است، کم، متوسط، زیاد و اتوماتیک.
با تنظیم مناسب جریان باد، دمای محیط در حد مطلوب باقی خواهد ماند. میتوانید در زمان ورود به خانه و لحظه اول روشن کردن کولر، آن را بر روی بیشترین حد قرار دهید و بعد از مدتی که هوای داخل متعادل شد و یا در شب و زمان خواب، شدت باد کولر را کم کنید. حالت اتوماتیک به این صورت عمل میکند که زمانی که اختلاف درجه تنظیم شده با دمای محیط زیاد است کولر گازی با شدت باد زیاد کار میکند و زمانی که هوا خنک شد، شدت باد کم میشود.
دکمههای تنظیم دما
بر روی تمامی کنترلهای کولر گازی دو دکمه وجود دارد که برای تنظیم دما استفاده میشوند. یکی برای بالا بردن دما و دیگری برای کم کردن آن. دمای که شما تنظیم میکنید، دمایی است که کولر باید محیط را به آن دما برساند. زمانی که شما دما را روی ۲۲ درجه تنظیم کنید، کولر آن قدر کار میکند تا دمای هوای ورودی که از محیط وارد پنل کولر میشود، ۲۲ درجه شود.
زمانی که تشخیص داد که دمای محیط به دمای تنظیم شده رسیده، در کولرهای معمولی کمپرسور و فن واحد بیرونی خاموش شده و فقط فن پنل هوای داخل را به جریان میاندازد تا زمانی که دوباره دمای محیط بالا برود. این چرخه ادامه پیدا میکند و دمای محیط ثابت میماند.
در کولر گازیهای اینورتر، کمپرسور توانایی کار با سرعت پایین را دارد و زمانی که دمای محیط به دمای تنظیم شده میرسد، کمپرسور با سرعت پایین کار میکند تا دمای محیط ثابت بماند. در کولرهای گازی معمولی برق زیادی در زمان روشن شدن مصرف میشود و همیشه کمپرسور با یک سرعت مشخص کار میکند، کمپرسور در انواع اینورتر، به خاطر قابلیت کار با سرعت پایین برق کمتری مصرف میکند.
دکمه توربو
کولرهای گازی در حالت توربو، در کمترین درجه و با بیشترین قدرت فن در مدتی مشخص کار میکنند.
دکمه کنترل دمپر
دمپر تیغهای است که در مقابل جریان هوا قرار دارد و باعث میشود جریان هوا به بالا و پایین حرکت کند. در اکثر کولر گازیها با یکبار فشردن این دکمه، دمپر شروع به حرکت میکند و با فشار دادن مجدد این دکمه، در جای خود ثابت میماند.
برخی از کولرهای گازی دکمه دیگری به نام Fix دارند که با هر بار فشار دادن آن، دمپر مقدار مشخصی حرکت میکند و در موقعیت جدید ثابت میماند. در کولر گازیهای داکت اسپلیت به خاطر نداشتن دمپر، این دکمه کاربرد ندارد.
دکمه swing
در بعضی از کولرهای گازی تیغههای تغییر جهت در عرض، به وسیله کنترل کولر گازی جابجا میشوند. با فشردن این دکمه این تیغهها به حرکت درآمده و با فشار دادن دوباره آن، این تیغهها در موقعیت خود ثابت میمانند. در بیشتر کولرهای گازی این تیغهها به وسیله دست جابجا میشوند و در انواع داکت اسپلیت این تیغهها وجود ندارند.
دکمه خواب (Sleep)
در بعضی از کولرگازیها این دکمه وجود دارد و در صورتی که آن را فعال کنید، بعد از گذشتن مدت زمانی مشخص، دمای تنظیم شده بالاتر میرود.
تنظیمات تایمر به وسیله کنترل کولر گازی
در کولرهای گازی، در صورتی که ساعت آنها را تنظیم کنید، میتوانید از تایمر استفاده کنید. معمولا دو تایمر قابل تنظیم است، تایمر روشن شدن و تایمر خاموش شدن. اگر همیشه در ساعت مشخصی مایل باشید کولر روشن شود، میتوانید با استفاده از تایمر روشن شدن این کار را انجام دهید. به عنوان مثال، اگر شما از کولر گازی در شرکت خود استفاده میکنید، میتوانید با استفاده از تایمر روشن شدن، آن را مدتی قبل از شروع کار شرکت، روشن کنید تا زمانی که شما به سرکار میآیید، محیط خنک باشد.
در بعضی از روزهای سال که هوا زیاد گرم نیست و در طول شب احساس سرما میکنید، میتوانید در ساعتی از شب که هوا خنک میشود، با تنظیم تایمر خاموش شدن کولر را خاموش کنید و نزدیک صبح با استفاده از تایمر روشن شدن آن را روشن کنید.
با استفاده از این تایمرها میتوانید احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!