نصب لولههای مسی رابط در کولر گازی اسپلیت
در مقالات قبلی این مجموعه، در خصوص نصب واحد داخلی و واحد خارجی نکاتی را دیدیم. در این مقاله، نصب لولههای مسی رابط و اتصالات الکتریکی کولر را خواهیم پرداخت.
نصب لولههای مسی رابط
به محض این که واحد خارجی کولر نصب شد، لوله مبرد رابط متصل به دو دستگاه را می توان نصب کرد. لولههای مسی رابط از جنس مسی و دارای انعطافپذیری خوبی هستند که میتوانند به راحتی خم شوند. اتصالات مختلف آن را می توان به راحتی در انتهای لوله مسی با استفاده از ابزار پرچ مخصوص متصل کرد. با استفاده از مهره های مخصوص لوله مسی به واحد داخلی و خارجی متصل میشود. لوله مسی را نیز میتوان با جوش دادن به هم متصل کرد. در اکثر کولرهای گازی لوله مبرد همراه آن است و شما مجبور نیستید آن را بخرید، مگر این که فاصله بین واحدهای داخلی و بیرونی بیشتر از لوله های داخل آن باشد.
دو لوله ارتباطی بین واحد داخلی و خارجی وجود دارد. لوله اول، مبرد در دمای پایین را از واحد خارجی به واحد داخلی و دیگری که لوله برگشت نام دارد مبرد را در دمای متوسط از واحد داخلی به واحد خارجی حمل میکند.
معمولا لولههای مبرد در فاصله طولانی از واحد بیرونی قرار داده می شود که مبرد با دمای بسیار کم در آن جریان دارد. اگر قرار باشد لوله به طور مستقیم در معرض آفتاب قرار گیرد، مبرد از واحد فضای باز به واحد داخلی، قبل از تولید اثر خنککنندگی در واحد داخلی، اثرات سرمایی آن کاهش پیدا خواهد کرد.
برای جلوگیری از هدر رفتن اثر خنککنندگی، لوله با مواد عایق پوشیده خواهد شد. در صورتی که از کولر گازی در زمستان هم استفاده شود باز هم این حالت اتفاق خواهد افتاد و در صورت نبودن عایق بر روی لوله گرمای آن به هدر خواهد رفت. این میتواند منجر به کاهش کارایی کمپرسور و کاهش کلی اثر خنککنندگی و یا گرمایی کولر گازی شود. برای جلوگیری از این امر ، لوله برگشت نیز با مواد عایق پوشش داده میشود به طوری که مبرد با کمترین اتلاف انرژی ممکن وارد کمپرسور میشود.
عایقهای لوله نیز همراه با کولر گازی اسپلیت جدید هستند. مادهای که برای عایقبندی مورد استفاده قرار میگیرد، فوم است که به شکل لوله بوده و لوله مسی را می توان به راحتی از داخل آنها عبور داد. برای اینکه کمتر دچار آسیب شود، عایق با نوار چسب پوشانده خواهد شد، با این حال در لوله های توکار ممکن است استفاده از نوارچسب همیشه ضروری نباشد.
اتصال لولههای مسی رابط به واحد داخلی ساختمان
در اینجا گامهایی برای اتصال لوله های رابط به واحد داخلی کولر گازی آورده شده است:
۱) از واحد داخلی دو لوله مسی، که از سوراخ دیوار عبور میکنند، و این دو لوله باید دارای مهره هایی برای اتصال باشند.
۲) فاصله بین واحد داخلی و بیرونی اندازهگیری میشود و دو لوله مسی به همان اندازه بریده میشوند.
۳) در یک انتهای این دو لوله، مهره برای اتصال به واحد داخلی که از بیرون می آید قرار داده شود. یک سر هر یک از این دو لوله به واحد داخلی و سر دیگر به واحد خارجی متصل خواهند شد.
۴) سپس، این لولهها را به سمت واحد فضای باز بسط دهید. شما میتوانید با استفاده از داکت آنها را به دیوار محکم کنید، در صورتی که لولهها از روی دیوار باید عبور کنند استفاده از داکت باعث میشود تا آنها به اینجا و آنجا آویزان نشوند. این مساله برای جلوگیری از شکستگی اتصالات ناشی از ارتعاشات لولههای مبرد لازم میباشد.
۵) قبل از اتصال لولههای رابط آنها باید با مواد عایق پوشش داده شوند که معمولا فوم میباشند.
اتصال لولههای مسی رابط به واحد خارجی
در اینجا مراحلی برای اتصال لوله مبرد به واحد خارجی وجود دارد:
۱) ابتدا مهره را در لوله قرار داده و با استفاده از پرچ کن لوله رابط را آماده متصل کردن به واحد خارجی میکنیم.
۲) مهرهها را به شیرهای سه راهی که در روی واحد خارجی قرار دارند متصل کرده و سفت میکنیم.
لوله بین واحد خارجی و داخلی در حال حاضر به هم متصل میشوند. این دو واحد باید به وسیله سیم برق چند رشته به هم متصل شوند که وظیفه انتقال فرامین واحد داخلی به واحد خارجی کولر گازی اسپلیت را بر عهده دارند. این سیم رابط انتقال اطلاعاتی که از سنسورهای واحد خارجی به واحد داخلی فرستاده میشود را انجام میدهند. در حال حاضر که نصب لولههای مسی رابط به اتمام رسید، تست نشتی و وکیوم کردن کولر و در نهایت باز کردن گاز داخل واحد خارجی انجام خواهد شد.