پس از تصمیمگیری در مورد محل نصب پنل کولر گازی و نصب واحد خارجی، نصب واحد داخلی آغاز خواهد شد. در اینجا مراحل نصب پنل داخلی وجود دارد.
نصب پنل کولر گازی
زمانی که مکان نصب پنل کولر گازی مشخص شد، میتوان نصب را آغاز کرد. نصب پنل کولر گازی بسیار آسان است، اما تنها برای کسانی که بر این تکنیک مسلط شدهاند. متصل کردن لولههای مسی رابط ممکن است این فرآیند را کمی پیچیده کند و نیاز به تلاش بیشتری برای نصب این واحد داخلی داشته باشید. پنل کولر گازی را میتوان بر روی دیوار اتاق یا دیوار سالن در حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر پایینتر از سقف نصب کرد. در اینجا مراحل نصب این واحد در فضای داخلی آورده شده است:
مراحل نصب پنل کولر گازی
برای نصب پنل به یک دریل، پیچ گوشتی، پیچ و رولپلاک نیاز خواهید داشت. باید توجه داشته باشید که پنل باید در جایی نصب شود که نصب لولههای مسی رابط امکانپذیر باشد و لوله درین (تخلیه آب) پنل بتواند با شیب ملایم، رطوبت هوای جمع شده در پنل را به بیرون هدایت کند. در مکانهایی که امکان خروج آب با شیب وجود ندارد میتوان از پمپ درین استفاده کرد.
۱ ) پلیت پنل را نصب کنید:
نصب یک پنل در فضای داخلی از طریق پلیت پنل آسانتر شده است. این پلیت یک نوع صفحه آلومینیومی با سوراخهای زیاد برای نصب در شرایط مختلف است. باید توجه داشته باشید که پنل کولر گازی باید در نهایت، در وسط دیوار قرار بگیرد. در بعضی از مواقع با توجه به شرایط موجود و یا نیاز کاربر، پنل در جایی به غیر از وسط دیوار نصب میشود. در ابتدا پلیت را بر روی پنل قرار دهید و وسط آن را پیدا کنید. البته در بیشتر مدلها، وسط پنل بر روی پلیت علامتگذاری شده است. عرض دیوار را اندازه بگیرید و پلیت را به گونهای که در آخر پنل در وسط دیوار قرار بگیرد بر روی دیوار قرار دهید.
در ابتدای نصب، سوراخی از پلیت را که در وسط آن قرار دارد، علامتگذاری کنید. در دیوار به عنوان نمونه سوراخی ایجاد و سپس صفحه پلیت را با پیچها مطابقت داده و بر روی دیوار محکم کنید. این کار باعث میشود که نصب صفحه پلیت روی دیوار، منطبق با سوراخهای روی پایه باشد. زمانی که علایم را برای سوراخها ایجاد میکنید، دقت کنید که پلیت اندکی از حالت تراز خارج باشد، به طوری که واحد داخلی، زمانی که نصب میشود، با یک شیب ملایم به سمت لوله درین قرار گیرد، تا آب به راحتی بتواند از لوله درین خارج شود.
۲ ) چفت کردن پلیت پنل واحد داخلی:
بعد از ایجاد علایم برای سوراخها، پلیت را بردارید و سوراخهایی در دیوار با دریل ایجاد کنید. پس از آن، پلیت را دوباره روی دیوار نگه دارید و با سوراخهای روی دیوار هماهنگ کرده و آنرا به دیوار پیچ کنید.
۳ ) سوراخی در دیوار ایجاد کنید:
در صورتی که لوله مبرد از پشت دیوار به واحد خارجی متصل شود. دو حالت مختلف برای نصب وجود دارد.
• اگر پنل بر روی دیواری نصب میشود که پشت دیوار قسمت بیرونی ساختمان و دسترسی به آن آسان است، میتوان سوراخ عبور لولههای مسی رابط را در سمت راست ایجاد کرد. در این حالت لولههای پنل ۹۰ درجه خم شده و به بیرون هدایت میشوند. انتهای لولههای پنل بیرون از محیط قرار میگیرد و لولههای رابط در بیرون از ساختمان به لولههای پنل متصل میشوند.
• در حالت دوم سوراخ عبور لولههای رابط در سمت چپ پنل ایجاد میشود و لولههای رابط در زیر پنل به سمت لولههای پنل خم شده متصل میشوند.
سوراخ با قطری در حدود ۶ یا ۷ سانتیمتر برای عبور لولههای رابط کافی خواهد بود. اما قبل از ایجاد سوراخ قط لولههای رابط به همراه کابل و عایق را در نظر بگیرید. در این سوراخ، لولههای رابط برای انتقال گاز مبرد از واحد داخلی به سمت واحد خارجی خواهند رفت. این لولهها دارای عایق هستند، همچنین کابل رابط و لوله درین که آب را به بیرون هدایت میکند هم باید از سوراخ خارج شوند. از طریق این سوراخ، کابل برق ورودی که در کولرهای گازی با ظرفیت کم به پنل متصل میشود هم باید خارج شود.
۴) در حال نصب پنل کولر گازی:
در حال حاضر، واحد داخلی آماده نصب بر روی پلیت است. پنل را بلند کنید، معمولا زیاد سنگین نیست و آن را بر روی پلیت بر روی دیوار قرار دهید. زبانههایی بر روی پلیت وجود دارند که پنل بر روی آنها قرار میگیرد. در این زمان نوبت به نصب لولههای مسی رابط میرسد، لوله مسی را از داخل سوراخ به سمت داخل عبور داده و برای اتصال آن به پنل آماده کنید. لوله تخلیه به یک انتهای واحد داخلی متصل شده است. از سوراخ عبور میکند و در فضای باز آنجایی که آب تخلیه میشود، آزاد خواهد شد. در برخی از ساختمانها، لولهای برای تخلیه آب در نظر گرفته شده است. کابل رابط که پنل را به واحد خارجی متصل میکند را از سوراخ عبور داده و به پنل متصل کنید. در صورتی که کابل برق ورودی به پنل باید متصل شود، آنرا نیز متصل کنید.
در هنگام نصب پنل کولر گازی یک انحراف جزیی تقریبا ۲ تا ۳ درجهای نسبت به لوله خروج آب در نظر بگیرید. این امر باعث خواهد شد که آب به سمت لوله درین جریان داشته باشد. در صورتی که این مورد در نظر گرفته نشود، آب در پنل جمع شده و از آن سرریز خواهد شد. این زاویه باید فقط برای فراهم کردن جریان آب باشد بدون این که در ظاهر نصب پنل تاثیر نامطلوب داشته باشد. زاویه بسیار کوچک هدف اصلی است و داشتن زاویه زیاد هم اخلال ایجاد خواهد کرد و عدم تعادل دستگاه دمنده را ایجاد میکند. زاویه پنل را می توان با تراز چک کرد.
با این کار نصب پنل کولر گازی تقریبا تمام شدهاست. در حال حاضر آماده است که لوله رابط به آن متصل شود. کابل رابط را هم باید از زیر پنل عبور داد و به ترمینالی که برای این کار در نظر گرفته شده متصل کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!