با شروع افزایش دما، وقت آن میرسد که مطمئن شوید سیستم خنککننده شما به طور کارآمد کار میکند. بنابراین بیایید با اصول کار شروع کنیم و ببینیم که آیا کولر گازی بدون مشکل روشن میشود؟ برای پیدا کردن علل روشن نشدن کولر گازی باید مواردی را بررسی کرد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.
روشن نشدن کولر گازی و دلایل آن
اگر با کار با الکتریسته آشنایی دارید، میتوانید این موارد را بررسی کنید تا بتوانید از علت روشن نشدن کولر گازی مطلع شوید.
تست ریموت کنترل اولین اقدام برای بررسی روشن نشدن کولر گازی
همیشه از موارد ساده شروع کنید. ممکن است باتریهای کنترل ضعیف و یا تمام شدهاند و انرژی کافی ندارند. در صورت موجود بودن باتریهای نو، باتریهای سالم را در ریموت کنترل قرار دهید. توجه داشته باشید که پایههای فلزی جای باتری ریموت کنترل، زنگزده و یا سولفاته نشده باشند. این پایهها باید بدون آلودگی باشند تا بتوانند به خوبی انرژی باتری را ریموت کنترل منتقل کنند.
یکی از راههای تست ریموت کنترل کولر گازی، استفاده از دوربین تلفن همراه است. ریموت کنترل را در متقابل دوربین قرار دهید و دکمهای را فشار دهید. با فشار دادن هر دکمه، چراغ مادون قرمز موجود در جلوی ریموت کنترل روشن شده و فرامین را ارسال میکند. نور مادون قرمز تمامی ریموت کنترلها توسط دوربین تلفن همراه قابل مشاهده است.
در برخی از مواقع، بعضی از دکمههای ریموت کنترل به خاطر کارکرد زیاد و فشار بیش از حد خراب میشوند. اگر دکمه روشن و خاموش شدن خراب شده باشد، کولر گازی روشن نمیشود. ریموت کنترل کولر گازی را در مقابل دوربین تلفن همراه قرار دهید و دکمه روشن و خاموش را فشار دهید. اگر چراغی روشن نشد، این دکمه خراب شده و کدهای روشن شدن را ارسال نمیکند. در بعضی از مواقع میتوان این دکمهها را تعمیر کرد، در غیر این صورت باید ریموت کنترل جدید تهیه کنید.
برق ورودی را بررسی کنید
اگر در پنل هیچ چراغ یا عددی روشن نشود، اولین موردی که باید چک کنید، برق ورودی به کولر گازی است. ابتدا پایه خروجی فیوز مینیاتوری را با فازمتر بررسی کنید و در صورت سالم بودن فیوز، به سراغ دیگر اجزاء بروید.
در کولر گازیهایی با ظرفیت بالا، برق ورودی به واحد خارجی متصل شده و از طریق کابل رابط به پنل منتقل میشود. کابل ورودی برق به ترمینال واحد خارجی و انتقال برق به سیمهای کابل رابط را بررسی کنید. از سفت بودن اتصال تمامی سیمها به ترمینال برق واحد خارجی مطمئن شوید. ترمینال برق ورودی در پنل را نیز بررسی کنید.
برق ورودی کولر گازیهای کم ظرفیت به پنل وارد میشود. اگر کولر گازی با دو شاخه به پریز متصل شده باشد، بررسی کنید که پریز، برق داشته باشد. در برخی از مواقع سیم نول قطع میشود، اگر فاز متر در یک پایه پریز نور بیشتر و پایه دیگر پریز با نور کمتر روشن میشود، سیم نول قطع شده است. میتوانید با استفاده از یک لامپ سیار، پریز را چک کنید.
بررسی کابل برق ورودی
در صورتی که پریز سالم باشد، برخی از موارد در اثر عبور جریان و استفاده طولانی مدت یا عوامل دیگر، سیم برق در طول کابل ورودی قطع میشود. باید انتهای کابل ورودی که به پنل متصل شده را بررسی کرد. با باز کردن درب پنل، یک درب کوچک که با پیچ سفت شده وجود دارد که در زیر آن سیمهای رابط بین پنل و واحد خارجی قرار دارند. با باز کردن ترمینالی که سیمهای رابط به آن متصل شدهاند و در زیر آن، سیمهای برق ورودی متصل هستند.
از سفت بودن سیمهای برق ورودی به ترمینال ورودی پنل مطمئن شوید. برق ورودی و کابل رابط بین واحد خارجی و پنل با استفاده از سیمهایی به برد الکترونیکی پنل متصل میشوند، بررسی کنید که فیشها از جای خود خارج نشده باشند و یا در اثر عبور جریان برق آثار سوختگی و یا شل شدن وجود نداشته باشد.
در کولرهای گازی با ظرفیت بالا، برق از طریق کابل رابط به پنل منتقل میشود. کابل (هر دو سیم فاز و نول) را با استفاده از مولتیمتر و یا فاز متر بررسی کنید. در مرحله بعد، فیشهای متصل به ترمینال و برد الکترونیکی را چک کنید که در اثر عبور جریان و گرم شدن، شل نشده باشند.
بررسی فیوز برد الکترونیکی
برای دسترسی به برد الکترونیکی، ابتدا باید قاب پنل باز شده و با باز کردن قاب برد، برد الکترونیکی را مشاهده خواهید کرد. در ابتدا تمامی فیشهای روی برد را فشار دهید تا از سفت بودن آنها مطمئن شوید. در نزدیکی سیمهای برق ورودی به برد، یک فیوز قرار دارد که در اثر نوسان برق یا دلایل دیگر، امکان سوختن آن و جود دارد. برخی از بردها فیوزهایی دارند که به شکل دیگر اجزاء الکترونیکی هستند و دارای پوششی مستطیل شکل و سیاه رنگ هستند.
با استفاده از مولتیمتر میتوان انواع فیوز را امتحان کرد. در صورت سوختن فیوز، امکان سوختن و یا خرابی دیگر فطعات برد نیز وجود دارد. در زمان تهیه فیوز جدید، به مقدار آمپر نوشته شده بر روی فیوز قدیمی توجه داشته باشید.
اگر بر روی برد آثار و علائم دوده و یا سوختگی مشاهده کردید، در برخی از مواقع امکان تعمیر برد وجود دارد. در صورت تعمیر نشدن، باید برد را تعویض کنید.
تست ترانسفورماتور برد الکترونیکی
یکی دیگر از قطعاتی که در اثر کارکرد و یا نوسانات برق امکان سوختن دارد، ترانسفورماتور است. این قطعه وظیفه تبدیل ولتاژ برق ورودی به ولتاژ مورد نیاز قطعات مختلف برد را بر عهده دارد. تراسفورماتورها انواع مختلفی دارند و در برخی از کولر گازیها، آنها در خارج از برد قرار دارند.
در هر ترانسفورماتور یک سیمپیچ اولیه وجود دارد که به برق ورودی (برق شهر) متصل میشود. بسته به نیاز، ترانسفورماتورها از یک تا چندین سیمپیچ ثانویه دارند. بعضی از سیمپیچهای ثانویه دو سر دارند و برخی دیگر دارای سه سر هستند. با خارج کردن پایههای ترانسفورماتور از مدار و به وسیله مولتیمتر میتوان آن را تست کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید!